Informatie

De editie van 2023:

De belangrijkste info op een rij:

11:00 – Jeugdloop (t/m 12 jaar) – 1,5 Km
11:20 – Juniorenloop (t/m 18 jaar) & Trimmers – 4,2 Km
11:30 – Wedstrijdloop mannen/vrouwen – 8,2 Km

Voorinschrijving voor de St George Cross: https://inschrijven.nl/form/2023121051342-nl

Na-inschrijven is mogelijk vanaf 10 uur in de kantine van omnivereniging St George te Spierdijk. Parcours, Uitslag en overige informatie te vinden op de desbetreffende tabbladen op deze website.


Op de tweede zondag van december, staat natuurlijk de St. George Cross weer op het programma van vele Noord-Hollandse toplopers en iets mindere toppers. Deze AV Hera-loop is niet alleen de finale van het All4running Crosscircuit, maar ook nog eens de opener van de “Westfriese veldtriade”: Spierdijk, Spanbroek en Aartswoud. Deze drie decembercrosses van Hera voeren de deelnemers niet alleen door het weidse Westfriese landschap, maar beseffen ook de jeugd hun toekomst zijn. Vandaar dat in Spierdijk ook voor de junioren en pupillen een aantrekkelijk parcours van 1550m en 4,2km is uitgezet, waarbij bovendien interessante waardebonnen te verdienen zijn voor de rapste jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën:

op de 1550m:    – tot en met 9 jaar én / – 10 tot en met 12 jaar,

op de 4200m:   – tot en met 15 jaar én / – van 16 tot en met 18 jaar.

En mocht de belangstelling van de zijde van de jeugd zeer groot zijn, dan doen we er gewoon een aantal bonnen bij! Maar ook als het je niet lukt om je in de prijzen te crossen, dan kan je nog altijd een méér dan aardige herinnering tegemoet zien. En dat alles voor slechts 4 euro aan inschrijfgeld voor de 1500 meter en 6 euro voor de 4,2 kilometer!

Dus jeugdatleten, kunnen we dus op je aanwezigheid rekenen?

Meld je dan op zondagochtend 10 december op het sportcomplex van St. George in Spierdijk voor de start van 11.00u (1550m) of 11.20u (4,2km)!


 

Na de jeugd komen traditiegetrouw de (oudere) junioren, senioren en veteranen (m/v) in actie om de strijd over 8,2km met de weerbarstige natuurelementen van de polder De Wogmeer aan te gaan. Na een uiterst vriendelijke opening over degelijke klinkers wordt het strijdtoneel al snel na de doorsteek naar de Wogmeerdijk heftig: zompige weilanden, zuigende kleistroken en enkele ritmebrekende hindernissen liggen onverstoorbaar op de deelnemers te wachten en deinzen er niet voor terug om de rustverstoorders tot overgave te dwingen. Kortom om in de prijzen in één van de vele categorieën te lopen zal er op hoog niveau moeten worden gepresteerd. Maar mocht het niet lukken om toppers dan is er na afloop gelukkig nog altijd het hemelse gevoel dat er een prestatie is geleverd: de Wogmeer is bedwongen! En natuurlijk is als bewijs voor het thuisfront er ook weer een meer dan aardige herinnering! En dat alles voor 10 euro aan inschrijfgeld!

Dus atleten van welke leeftijd, geslacht of conditioneel niveau dan ook, mogen we (weer) op je aanwezigheid rekenen?

Meld je dan op zondagochtend 12 december op het sportcomplex van St. George in Spierdijk voor de start van 11.30u!


Maar er is dit jaar nog een geheel nieuw klassement: die van de “Rapste Koggenlander”. In samenwerking met de gemeentelijke Sportraad Koggenland is besloten om de St. George Cross extra onder de aandacht te brengen, want sporten is gezond en sporten in de buiten-lucht binnen onze mooie gemeente is nog beter. Voor elk van de drie afstanden zal er een prijs voor de snelste deelnemer en snelste deelneemster zijn. Er zijn dus vier hoofdprijzen te verdelen onder onze jonge crossers. Dit moet toch een uitdaging zijn voor de Koggenlandse jeugd om de strijd met de hardlopers uit de andere Koggenlandse dorpen aan te gaan. Maar ook op de koninginnenafstand van de 8,2km kan er door de senioren en veteranen natuurlijk een fantastische prestatie worden geleverd. En mocht het niet lukken om in de prijzen te lopen, dan is het trotseren van de loop in Spierdijk nog altijd iets om met trots op terug te kunnen kijken.